Hvad er baristamælk?
Når man har en særlig uddannet person, som ved alt om at lave kaffe, så sker der selvfølgelig det, at hver enkelt del af ‘regnestykket’ bliver udsat for særlig interesse. Og det er ikke kun kaffebønnerne, som undergår den grundige undersøgelse.
Baristamælk er mælk, som baristaen mener er særlig egnet til at lave mælkedrikke. I de senere år er det begyndt at vrimle med ‘mælk’ som ikke er komælk; havremælk, mandelmælk og så videre. Man kan købe baristamælk i de fleste supermarkeder, men til cafeér, restauranter osv. leveres de typisk i 4 liters dunke.
Men baristamælken er udviklet til at være egnet til at dampbehandle, den laver bedre og mere lækkert cremet skum og den holder bedre til varmen fra dampen. Baristamælken er udvalgt til, at understøtte den endelige smag i mælkedrikken - fremfor at bare ‘smage af mælk’. Når mælken laves til skum og varmes op, sker der noget med både tekstur og smag i mælken - og det er det, man forsøger at styre, når man udvikler baristamælk. Det er ofte en lidt federe mælk og en mælk som er robust og præsenterer sig med det silkebløde skin, som er så forførende ved rigtigt dampet mælkeskum.