Forside Menu Indkøbskurv Søg

Øristeriets kaffe & espresso blog

Sunde smagsbomber med mynte og espresso kaffe i ;)

Opskrift på sunde smagsbomber ala “after eight” - med espresso og mynte ;)

Smagsbomberne her er den vildeste treat som smager lidt ala “after eight”. Men der er ikke tilsat sukker overhovedet. Sødmen kommer naturligt fra dadler, ren kakaopulver og vanilje. De rå kakaonibs og cashewnødderne giver en dejlig knas i de bløde choko-dadelkugler. Er der noget bedre end at hapse noget sødt og dessertagtigt med god samvittighed? Ikke i min verden!

Du skal bruge: (til ca. 25 stk.)

10 bløde dadler

2-3 dråber mynteolie (købes i helsekost)

1 dl stærk økologisk espressokaffe

1 spsk kokosolie

1 spsk kakaonibs (købes i helsekost)

2 spsk cashewnødder

1 dl havregryn

1/2 tsk vaniljepulver

1 spsk fedtfattig kakaopulver

2 spsk revet kokos til drys

Sådan gør du:

Kom dadler, kokosolie, stærk espresso og mynteolie i en skål og blend dadlerne til "mos".

Tilsæt så kakaopulver, vaniljepulver, kakaonibs og cashwenødder.

Blend igen så ingredienserne blandes jævnt i massen. Jeg synes personligt, at både cashewnødder og kakaonibs er bedst hvis de ikke blendes til mel, men i stedet beholder lidt bid så du får knas i dine choko-dadelkugler.

Tilsidst tilsættes havregryn lidt adgangen til din blanding får en tyk, blød konsistens uden at virke for tør eller for flydende.

Sæt på køl i ca. 1 time. Herefter er blandingen stivnet og du kan nu trille kuglerne. Jeg foretrækker små hapsere, men du kan sagtens lave større mundfulde. Jeg triller kuglerne i revet kokos fordi jeg synes det er pænest og smager godt, men du kan også trille dem i lakridsrodspulver, kakaopulver eller nøddemel.

Opbevar dine choko-dadelkugler med knas, kaffe og mynte i en lukket beholder
i køleskabet. Det kan sagtens holde en uges tid.

Nydes alene når du har brug for sød selvforkælelse. Server til kaffen i stedet for kage eller chokolade. Haps som en hverdagsdessert. Eller del ud til dine venner, kollegaer og andre, som du synes fortjener lidt sundt sødt. Det er ren feel good. God fornøjelse!

Sunde espresso kaffe og mynte smagsbomber med mynte og espresso kaffe i http://www.øristeriet.dk

 

Opskriften er udviklet af Marian Neerup Larsen, der står bag madbloggen www.braendstof.com. Marian er en ildsjæl, som brænder for økologi, nye spiseoplevelser, ordentlige råvarer, hjemmelavet mad til hverdag og weekend – og ikke mindst KAFFE! 

Du kan også læse:

← Ældre indlæg  |  Nyere indlæg →

Søg