Forside Menu Indkøbskurv Søg

Øristeriets kaffe & espresso blog

Indstilling af formaling til espressomaskine - malingsgrad espresso bønner

Har du lige anskaffet dig en espressomaskine og en grinder (kaffemølle) skal du sørge for at formalingsgrad af espressoen og gennemløbstiden - den tid det tager for vandet at løbe igennem espressoen og ned i koppen - er korrekt indstillet.
Start med at køre et enkelt skud og et dobbelt skud igennem og se om det passer med kurven - altså om mængden er korrekt.
Normalt bruger man 7 gram espresso til en enkelt kop espresso og 14 gram espresso til en dobbelt espresso, men nogle kurve er større - tjek lige din manual for dette.
Espressoen skal helst lige knap dække den udstandsning (eller ring) der bruges til - på bagsiden - at klemme kurven fast.
Dernæst prøv om gennemløbstiden er omkring 20 - 30 sekunder.
Hvis ikke skal du justere din grinder til en finere formaling af espressoen hvis den løber for hurtigt igennem og en grovere formaling af espressoen hvis det løber for langsomt igennem.
Hvis du ændrer formalingen af din espresso skal du også ændre dosering (mængden) af espresso til mere hvis du gør formalingen finere og til mindre hvis du gør formalingen grovere.
Om du vil have espressoen til at løbe igennem på 20 eller 30 sekunder er en smagssag. Jeg vil anbefale dig at gå efter 25 og når du har lært dit udstyr at kende kan du selv finde ud af hvad du bedst kan li ;)

← Ældre indlæg  |  Nyere indlæg →

Søg