Forside Menu Indkøbskurv Søg

Øristeriets kaffe & espresso blog

Hvordan laver man stempelkaffe?

Hvordan laver man stempelkande kaffe?

De fleste kaffetyper, uanset ristning, kan brygges på en stempelkande. Hvis man kun skulle vælge én slags kaffeudstyr, måtte det være en stempelkande. Særligt de lys- og mellemristede kaffer vinder ved stempelkandebrygning.

En rigtig god stempelkande er Espro Press, der er en videreudvikling af den traditionelle stempelkande.

Til stempelkande kaffe er det vigtigt, at de kværnede kaffebønner er grovmalet. Hvis kaffen er malet for fint, bliver resultatet en stærk og plumret kaffe. Inden du hælder det kogte vand på kanden, bør du lade det stå et par minutter, så det falder til ca. 93-95 grader, som er den ideelle temperatur for kaffebrygning (hvis vandet er kogende udtrækkes flere bitterstoffer).

Anvend én kaffe måleske (7 gr.) pr. kop. Lad ikke stempelkandekaffe trække mere end ca. fire minutter, ellers bliver den let for stærk og bitter. Invester evt. i en lille timer til formålet.

Og husk: Brug altid friskristet kvalitetskaffe fra et godt kafferisteri - Køb hele kaffebønner og mal selv din kaffe ;)

← Ældre indlæg  |  Nyere indlæg →

Søg